1,000.00 kr

Hjärtligt välkomna på kurs i odling och matlagning med fleråriga grönsaker Solgårdskrogen, Rättvik den 19 maj 2019!

Slut i lager

Beskrivning

Välkommen på en kurs i odling av fleråriga grönsaker (eller ätbara perenner som de också kallas för)! Visst vore det underbart att skörda egenodlade bladgrönsaker och en och annan rotgrönsak från dess att snön smälter på våren fram till sent på hösten utan att behöva så och plantera om dem varje år? Det är möjligt om du odlar dina egna fleråriga grönsaker och inte nog med det, fleråriga grönsaker har många andra eminenta fördelar, som exempelvis att de är:

  • Lättskötta & ofta motståndskraftiga mot skadedjur
  • Bra för jorden och miljön
  • Ger ett spektrum av nya spännande smaker
  • Mycket nyttiga (i de allra flesta fall!)

Teori varvas med praktik och efter dagens slut kommer du ha all kunskap du behöver för att etablera ditt eget fleråriga grönsaksland. Under kursens gång planterar vi en bädd med en mångfald av mer eller mindre kända och okända fleråriga grönsaker som exempelvis bitterkrassing, strandkål, svartrotsblad och lungrot. Det kommer också finnas plantor av fleråriga grönsaker till försäljning som man även kommer kunna beställa från Hälsingbo Skogsträdgård i förhand. Kursen hålls på den prisbelönta restaurangen Solgårdskrogens ägor i Nittsjö, Rättvik.

Kursupplägg:

9.30 Fika och mingel

10.00 Presentation av fleråriga grönsaker och odlingsteori

11.30 Hur använder man fleråriga grönsaker i matlagning? (Solgårdskrogen berättar hur de använder vilda växter i sin matlagning)

12.30 Lunch

13.3o Genomgång av växterna som ska planteras och provsmakning

14.00 Markberedning, design och praktisk plantering i odlingsbädd

15.30 Avrundning och kvarvarande frågor

Pris: 1000 kr inklusive lunch som innehåller fleråriga grönsaker tillredd av Solgårdskrogen.

När: Söndagen den 19 maj kl. 9.30-15.30

Var: Solgårdskrogen, Nittsjö, Rättvik

Kursledare: Annevi Sjöberg en av författarna till böckerna Fleråriga grönsaker – odla ätbart överallt och Skogsträdgården – odla ätbart överallt som blev utsedd till årets trädgårdsbok 2018 av Stocksholms Gartnersällskap

Anmälan och avbokning: Kursavgiften är 1000 kr vilket innefattar en anmälningsavgift på 500 kr som ej återbetalas vid eventuell avbokning.

Vill du ge bort kursen i present?  Meddela oss i sådant fall via e-post så skickar vi ett snyggt presentkort till din e-post som du kan skriva ut med din egna skrivare.

Frågor: Annevi Sjöberg 0733622509 eller  annevi.lakemountain@gmail.com

Varmt välkommen!

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kurs i odling och matlagning med fleråriga grönsaker på Solgårdskrogen, Rättvik, 19/5 2019”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.