Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

2,5 dagars kurs i skogsträdgårdsodling, Åfallet Skogsträdgård, Hjortkvarn

9 augusti, 2019 @ 18:30 - 11 augusti, 2019 @ 16:00

3000kr

En helgkurs om hur man anlägger en skogsträdgård!

Hjärtligt välkomna till en helgkurs på Åfallet med skogsträdgårdsexperten Philipp Weiss, författare till den högaktuella boken Skogsträdgården som han skrivit tillsammans med Annevi Sjöberg.

Klicka här för att komma direkt till anmälan.

Under kursen kommer vi att gå igenom den teoretiska grunden för skogsträdgårdskonceptet, vi kommer att anlägga en ny skiktad lund på ett par hundra kvadratmeter i Åfallet skogsträdgård och vi kommer att gå igenom en rad viktiga verktyg för skogsträdgårdsodlare: utformning, anläggning (plantering, plantskydd och täckning osv) och förvaltning.

Tider: Kursen börjar med ett grundläggande teoripass kl 18.30-kl 21 den 9 augusti. 10-11 augusti präglas av det praktiska anläggningsarbetet med kortare insprängda teoripass. Kursen avslutas kl 16 den 11 augusti.

Kursavgift: 3000 kr (varav 500 kr i anmälningsavgift, återbetalas ej vid avbokning)

I kursavgiften ingår mat, fika och boende  (delat boende i tältkåta eller gäststuga). Vill man sova enskilt kan man så upp eget tält (samma kostnad).

Mat: Ekologisk och vegansk mat och fika. Meddela gärna om eventuella allergier i meddelandefältet när du anmäler dig.

Max antal kursdeltagare: 20.

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig till kursen.

Om läraren:

Philipp Weiss är utbildad civilingenjör och diplomerad permakulturdesigner. Han bor med sin familj i Stjärnsund i södra Dalarna där han började anlägga sin första egna skogsträdgård år 2007. Idag täcker odlingarna nästan 1,5 hektar och omfattar över 300 arter av träd, buskar och örter. Den stora inspirationskällan för hans odlingar är barndomens ätliga landskap i södra Tyskland. Sina odlingserfarenheter dokumenterar han på Skogsträdgårdsbloggen och håller i regelbundna kurser och föredrag inom permakultur och odling av fleråriga nyttoväxter. Tillsammans med sin familj driver han Puttmyra skogsträdgård med tillhörande plantskola för skogsträdgårdsväxter.

Om Åfallet Skogsträdgård:

Ligger i södra Närke nära Hjärtasjön och anläggs på en yta av cirka 3 hektar. Elin och Viktor Säfve utformar och förvaltar den unga skogsträdgården som innehåller hundratals olika sorter av nyttoväxter. Trädgården är uppbyggd för självplock, de driver också ett litet ekokafé och en miniplantskola med perenna skogsträdgårdsväxter.

Nöt- och fruktträd, bärbuskar, perenna örter och grönsaker samodlas med skogens dynamik och struktur som förebild. Rik biologisk mångfald, klimatanpassning, pedagogik och hållbart producerad mat är centrala för utformning av trädgården.

För mer information besök www.matskog.com.

Detaljer

Börjar:
9 augusti, 2019 @ 18:30
Slutar:
11 augusti, 2019 @ 16:00
Pris:
3000kr
Evenemang Taggar:
, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.