Årets Trädgårdsbok 2018

Det som ni kommer att få veta nu har jag vetat i nästan en månads tid och det var minst sagt utmanande att inte på en gång berätta för hela världen att ”Skogsträdgården: Odla ätbart överallt” har utsetts till Årets Trädgårdsbok 2018. ”Det här är boken vi väntat på” sa Mariana Vodovosoff på Stockholms Gartnersällskap när hon ringde mig för att berätta att vi skulle få den prestigefyllda utmärkelsen.

Sedan 2013 är det en jury inom Gartnersällskapet som utser Årets Trädgårdsbok. Tidigare var det besökarna till Trädgårdsmässan i Stockholm som fick rösta fram favoriten. Att nu få sälla sig till några av våra idoler som lena Israelsson, Håkan Wallander och Henrik Sjöman som har fått samma utmärkelse tidigare år känns alldeles stort och overkligt.

”Skogsträdgården” är dessutom den första egenutgivna boken som får det här priset och vi vill än en gång passa på att tacka alla de hundratals personer som har möjliggjort boken. Tusen tack alltså till er som lade otaliga timmar på att kommentera och förbättra vårt manus, till er som lät oss besöka era odlingar, till alla som var med och engagerade sig i vår crowdfunding-kampanj och inte minst till våra vänner och familjer som gjorde ett hästjobb bakom kulisserna för att vi skulle kunna fokusera på vårt bokprojekt. Tack också till alla er som har hjälpt och fortsätter att hjälpa oss att sprida boken sen den kom ut, inte minst ni som har lämnat fantastiska recensioner på Bokus. Utan er hade vi aldrig klättrat så snabbt på topplistorna.

Nu lider odlingsåret mot sitt slut, men ta boken till hjälp och låt drömmarna spira inför nästa säsong!

Philipp, Annevi & Daniel

Är du journalist? Läs vårt pressmeddelande här.

5 thoughts on “Årets Trädgårdsbok 2018”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.