Diplom i permakulturdesign

Framsida

En anledning till att det har varit ganska glest mellan inläggen på bloggen är att jag har lagt mycket tid på att förbereda presentationen av mitt diplomarbete i permakulturdesign. Jag presenterade arbetet den 31 oktober i Ås utanför Oslo och tillhör nu den lilla skaran diplomerade permakulturdesigners som finns i Sverige. I mitt fall fokuserade jag i mitt diplomarbete på utvecklandet av min familjs ägor här i Stjärnsund. Kriterierna för vad som krävs för att kunna ansöka om diplom i permakulturdesign är beskrivna på den svenska permakulturföreningens hemsida, men i grunden handlar det om att arbeta med tillämpad permakulturdesign under minst tre år efter att man har tagit en certifieringskurs i permalkulturdesign och dokumentera detta arbete på något sätt.

Mitt designarbete har jag dokumenterat i en rapport som nu finns att ladda hem för den som är intresserad. Rapporten beskriver hela systemet som vi har byggt upp här och en viktig del av det är förstås Puttmyra skogsträdgård. I rapporten beskriver jag exempelvis hur dammsystemet fungerar, vilka erfarenheter vi har gjort med swales, hur stigarna i skogsträdgården är designade och hur vi gör när vi anlägger nya odlingsbäddar. Hoppas du hittar något som inspirerar dig och som vanligt är kommentarer och återkoppling välkomna. Trevlig läsning!

 

 

6 thoughts on “Diplom i permakulturdesign”

 • Grattis!
  Vad roligt, det var mycket intressant och inspirerande att läsa om alla era ansträngningar och planer för att skapa er Permakultur plats.
  Jan Inge

 • Väldigt intressant läsning som känns ärlig och uppriktig!
  Känner igen mig lite i angreppssätt och hur ni funderar…
  Kanske för att jag också är ingenjör…
  Har inte läst hela ännu, men blir snart.
  Hade själv velat satsa på något sådant, men dels behöver man nog vara två som verkligen önskar samma. dels är det lite försent i livet för mig nu (bl.a. beroende på lite skadad kropp).
  Lycka till med fortsättningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.