Putt Myra Bosque Jardín

Puttmyra Skogsträdgård är vackert belägen ett par kilometer utanför Stjärnsund i södra Dalarna (municipio Hedemora). Anläggningen av skogsträdgården började 2011 och odlingarna omfattar i nuläge runt 1,5 ha. Vi odlar över 200 arter träd, buskar och klängväxter och runt 150 arter örtartade växter i skogsträdgården. Huvudsyftet för Puttmyra Skogsträdgård är att utforska skogsträdgårdsodling som odlingsteknik i svenskt klimat. Vi fokuserar på att hitta lämpliga etableringstekniker för olika utgångslägen och lägger mycket möda på att hitta bra växtmaterial för nordliga skogsträdgårdar, som vi sedan sprider vidare genom vår plantskoleverksamhet. Puttmyra Skogsträdgård har blivit ett populärt besöksmål (ver más abajo para más detalles) och vi håller årligen kurser i skogsträdgårdsodling både här och på andra platser i landet.

Platsparametrar 
Höjd över havet136-145 metro
Årsmedeltemperatur4,3°C
Årsnederbörd600 mm
Sista nattfrost15 mayo - 1 junio
Första nattfrost1 - 15 septiembre
OdlingszonIV/V

Venir de visita

Under några helger på sommaren erbjuder vi guidade visningar. Para grupos entre 15 y 25 personer erbjuder vi visningar även vid andra tillfällen, Por favor, póngase en contacto con nosotros para más información.

Plantskolan

I vår plantskola erbjuder vi flera hundra olika sorters träd, arbustos, klängväxter och örter som är särskilt utvalda för nordliga skogsträdgårdar. Vårt sortiment av härdiga nötträd är unikt i Sverige. Plantskolan är öppen efter överenskommelse mellan 22 maj och 5 juli samt 22 augusti-30 september.

contacto

Mejla oss gärna på skogstradgard@gmail.com

Puttmyra Forest Garden
Vy över Puttmyra Skogsträdgård augusti 2018. foto: David Roxendal