Webblänkar

http://skogstradgardensvanner.se
Skogsträdgårdens vänners hemsida som innehåller information om Sveriges mest kända skogsträdgård på Holma i Skåne. På sidan kan man även hitta Esbjön Wandts diplomeringsarbete  som innehåller en hel del intressanta tankar om skogsträdgårdar.

http://www.tillvaxt.org/
Tillväxt är en stockholmsbaserad rörelse som verkar för mer odling i staden, med utgångspunkten att den enda hållbara tillväxten är den biologiska. Gruppen har anlagt en skogsträdgård i Rågsved som är väl värd ett besök och initiativtagarna för Tillväxt står även bakom skogsträdgården vid Stockholms universitet.

http://kampetorp.se/skogstradgarden
En kort text om Annika Korhonens skogsträdgård i Kampetorps ekoby i norra Bohuslän.

http://pfaf.org
Databasen Plats for a Future (PFAF) är en otroligt omfattande växtdatabas med beskrivningar av över 6000 nyttoväxter. Jag använder den väldigt ofta för att få grundläggande kunskap om en växt som jag inte känner till ännu. Tyvärr har de haft lite ekonomiska problem på sistone, men om du tycker att den är bra, donera gärna en slant till dem!

http://jordmandel.se/
Jordmandel är en svensk växtdatabas under uppbyggnad. Redan idag innehåller den mycket användbar information om många skogsträdgårdsväxter, särskilt om de lite mer ovanliga som bärtry eller minikiwi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *