Intervju med ”Odlarna” – avsnitt 98

Vilken ära att få vara med på ”Odlarna” – en av Sveriges absolut bästa trädgårdspoddar. I avsnitt 98 kan ni höra mig prata om de mer än 200 arter av frukt, bär och nötter och ännu många fler olika sorter vi planterat, om vår nästan hemliga lilla plantskola och hur vi odlar sådant som egentligen inte ska funka i odlingszon V – bland annat mispel och aprikoser. Hör också om en plats där det regnar valnötter och kastanjer från ovan, vad jag lagar av ekollon, och hur Stjärnsundstrakten håller på att bli ett perent ätligt landskap. Dessutom får ni veta vilken nöt som är värd att vänta på i 30 år. Varsågoda!

8 thoughts on “Intervju med ”Odlarna” – avsnitt 98”

 • Det var ett väldigt inspirerande avsnitt och nu vill jag ha mer mark så jag kan plantera ännu fler intressanta träd och buskar.
  Ser fram emot nästa års sortimentlista från er!
  Mvh Mikaela

 • Jättebra avsnitt! Väldigt roligt att höra att en ny bok är på gång – svensk bok om nötter! Den skulle jag vilja läsa redan nu, men förstår såklart att det tar sin tid. Ungefär när beräknas den finnas ute till försäljning? Kan man delta i crowdfunding?

  • Jag hoppas boken kommer att finnas i handeln till senvåren 2022 – mer information om möjligheten at förbeställa den kommer att komma under hösten 🙂

 • Trevlig lyssning! När under året är det optimalt att planera in ett besök på plantskolan? Jag är särskilt intresserad av ätliga perenner. Buskar och träd har jag kommit längre med. Tar gärna del av er sortimentlista även om jag förstår att den kan ändras år från år. Bra ändå för att få en bild av utbudet! Mvh Magnus

  • Hej! Du kommer att få ett mejl när vår nya sortimentlista är klar. Då kan du förbeställa och hämta växterna någon gång mellan mitten av maj och slutet på juni. För att hinna med har vi inga fasta öppettider, exakt hur allt fungerar kommer att framgå av mejlet som kommer i januari. Välkommen! /Philipp

 • Mycket inspirerande. Framförallt om alla problem och hur ni hanterade dem. Vad ni lärt under 10 år med puttmyra. Intressant att det finns olika sätt att hantera sork på. Kanske kommer mina nästa äppleträd i skogsträdgård att överleva.

 • Det var verkligen inspirerande att höra dig i podden! Så kul med den nya boken också! Jag behöver många nya växter till våren, då jag börjar utveckla en ny plats, i zon 2 denna gång, så jag vill gärna beställa av er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.