Crecer con P1 si se cultivan frutos secos.

El cultivo de frutos secos en Suecia es cada vez más un tema de conversación y ahora incluso el popular programa Odla med P1 ha publicado dos artículos sobre el tema.. En el primero hablo de nuestros cultivos de avellanas y nueces y hablo calurosamente del cultivo de auténticas castañas..

Philipp Weiss odlar nötter i Dalarna och vill se fler valnötter, hasslar och äkta kastanjer i Sverige.

La segunda característica, como fue enviado 28 agosto 2023, handlar om de mindre kända matgrödorna ekollon, turkhasselnötter och ginkgo. Få känner till att de går att äta, men de går att hitta på många platser i landet, inte minst i stadsmiljö där de är extra lätta att skörda.

3 pensamientos sobre "Crecer con P1 si se cultivan frutos secos.”

  • Inspirerande som vanligt. Una pregunta: Läste någonstans att bergsekens ollon inte är ätliga medan skogsekens går bra. Men det är alltså ingen skillnad på sammansättningen mellan dessa sorter?

    • Virar! Det finns ingen större skillnad i ätbarhet mellan bergek och skogsek, båda innehåller tanniner som behöver lakas ut innan de kan användas som föda. Bergeken innehåller i snitt 3,39% tanniner, medan skogsekens nötter innehåller 3,48% i snitt, så ur det perspektivet är de nästan identiska. Bergekens ekollon innehåller också något mer fett än skogsekens.

      • Tack för glädjande svar! Det betyder att skörden i närområdet enkelt kan dubbleras. Det blir snabbt över hundra kilo vilket väcker en följdfråga. Finns det rekommendationer för lämpligt intag av ekollon?

Deja una respuesta

su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Este sitio utiliza para reducir el spam Akismet. Aprender cómo se procesa sus datos comentario.